Páginas

Etiquetas

lunes, 1 de julio de 2024

PUBLICITAT. Les novetats de juny de Cossetània Edicions

Les novetats de juny de Cossetània Edicions
Aquí trobaràs tots els nostres llibres del 9 Grup Editorial!
Les novetats de juny de Cossetània Edicions
Elogi dels ocells de pas I Diari d'un ornitòleg apassionat  Jean-Noël Rieffel
16,90 €

Una declaració d'amor cap als ocells

«Els ocells ens aporten llum. No em sé imaginar que un dia els hagi d'abandonar. Fer el dol de totes aquestes esplendors entrellucades que m'han fet créixer i omplert: els ulls majestuosos del duc, el vol revelador de les grues, el caràcter híbrid del colibrí, a la vegada insecte i pedra preciosa, la bruixeria acolorida de l'abellerol, el recital del tord comú que es destaca a contrallum al cim d'un arbre, el bàlsam sonor de l'oriol, la primera nota d'un rossinyol al mes d'abril, aquest raig de llum a través del finestró de la cambra d'on surt el cant d'aurora del pit-roig amb el front blanc… Comptat i debatut, la llum dels ocells no és un esclat d'eternitat en les nostres vides?»

De nen, Jean-Noël Rieffel era un somiador, com Jacques Prévert, que contemplava la natura a través de la seva finestra. Amb els anys, s'ha convertit en un fanàtic dels ocells i ornitòleg aficionat. En aquest llibre, ens parla d'aquesta passió, que va néixer com un plaer senzill i que s'ha convertit en una forma de vida que combina paciència i silenci. I per a l'autor no hi ha cap dubte: observar els ocells és un estat de poesia.

Traducció de Francesc Roma i Casanovas


100 cims. Els 150 essencials  Fermí AzconaConstantí Torres, Joan M. Vives
19,90 €
Coneix el país, tot fent excursionisme

L'any 2005, la Junta Directiva de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va proposar a les persones federades una activitat que permetés conèixer el país tot practicant l'excursionisme. Així va nèixer el repte dels 100 Cims.

El llibre que teniu a les mans inclou els 150 cims que el Comitè dels 100 Cims ha catalogat com a "essencials", després d'algunes ampliacions del llistat de cims del repte i que, des del 2013, són els vàlids per assolir-lo.

Aquests cims, que són panoràmics i emblemàtics per al nostre excursionisme, es troben repartits de manera que totes les comarques hi són representades, amb major presència de les més muntanyoses, amb la finalitat de donar a conèixer la major part del territori de Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord.


Orquídies de les Muntanyes de Prades  Hilari Aragonès - Francisco Barrajón - Adela Mas
20 €
Les Muntanyes de Prades són un lloc especialment interessant per veure orquídies. En aquesta família vegetal tan diversa, hi conviuen espècies de gran bellesa amb d'altres de poc agraciades, però que destaquen per la seva biologia, és a dir, per la seva manera de viure. En aquest espai, hi predominen les orquídies pròpies de l'ambient mediterrani, però també hi podem trobar plantes nordafricanes (com ara Ophrys dyris, Anacamptis champagneuxii o Limodorum trabutianum) o d'altres més pròpies de l'Europa central (per exemple, Epipactis muelleri, E. palustris o Dactylorhiza fuchsii).

Com dissenyar un jardí de papallones I Guia pràctica  -  5 €

Les papallones són insectes bioindicadors que ens informen d'un bon estat de salut ambiental, però cada vegada se'n veuen menys. 

Aquesta guia vol donar les pautes necessàries per a crear espais que afavoreixin la diversitat de papallones en zones urbanes i periurbanes de diferents punts del territori català mitjançant el que anomenem jardins de papallones. El concepte de jardí fa referència a espais de diferents tipologies com: petits balcons, parcs urbans, camps de conreu ecològic, jardins particulars o d'escola, horts urbans o prats extensos en zones periurbanes. Els jardins de papallones són espais rics en biodiversitat, no només en papallones sinó en varietat de plantes, altres insectes, ocells, rèptils i, fins i tot, algun mamífer.

En aquesta guia també es mostren els trets principals de la biologia i ecologia de les papallones, les 40 espècies més comunes en espais urbans i periurbans a Catalunya, així com les erugues d'algunes d'elles, i les plantes de les quals depenen, tant pel nèctar com per la supervivència de les erugues. Aquesta va adreçada als tècnics d'ajuntaments, jardiners i gestors de parcs urbans, professors de biologia i ciències naturals, naturalistes i tota aquella gent que vulgui contribuir a conservar la biodiversitat.


Nàstic inèdit I 600 històries de la història 
Enric Pujol i Cayuelas
21,50 €

Nàstic inèdit. 600 històries de la història és un llibre que pretén fer un viatge per la vida del Gimnàstic en els seus 137 anys d'existència a través de 600 píndoles per descobrir moments insòlits o inèdits de les dinou seccions de què ha disposat el club. Hem volgut seleccionar episodis de caire polític, social, cultural, ciutadà i, naturalment, esportiu per oferir un relat entretingut i sorprenent del club poliesportiu degà de tot l'Estat.

Mostrar aquells fets que restaven amagats en els arxius, llibres d'actes o a les pàgines dels diaris per atrapar els lectors amb la seva crònica. Són 600 dosis d'història grana que, com un gran puzle, poden ajudar a construir una acurada descripció de la memòria del club.

Esgrimistes, boxejadors, remers, esportistes destacats o fets inaudits com l'espia nazi, les multes de Primo de Rivera per l'ús del català, el control i la repressió durant el franquisme, partits entre bombes, la crema de la tribuna, compravenda de partits, atletes olímpics, l'esportista mort a la Gran Guerra, Zamora, Kubala i Di Stefano amb la samarreta del Nàstic, les rivalitats amb el Tarragona i el Reus, arribar a les semifinals de Copa… I tantes més fins a arribar a les 600.


Dionís Puig, un científic modernista -  Josep Ramon Miró CubellsMeritxell Pagès Secall
15,90 €
 

(Puigcerdà, 1853 − Granollers, 1921), escrivà del jutjat de primera instància de Granollers, sense coneixements profunds de física ni de matemàtiques, però amb una passió innata per aprendre, passava les nits estudiant com poder preveure el temps observant-ne els mapes. Va treballar en una teoria que havia de permetre tenir previsions meteorològiques acurades, que es van resumir en la seva obra Dinámica atmosférica y barografía de Europa (1913). Aconseguí una notorietat important, no només a Catalunya, sinó també a altres indrets de l'Estat espanyol, i fou encarregat de fer la previsió diària del temps a La Publicidad i La Veu de Catalunya.

Però la cara també té una creu. A Granollers, Dionís Puig estigué vinculat amb l'entorn intel·lectual de caire liberal i progressista. Es creà enemics força viscerals en el sector més conservador, que rebutjaven el caràcter transformador del progrés científic i tècnic. Fins i tot li va comportar la persecució política i fou apartat del seu càrrec d'escrivà del jutjat de Granollers durant alguns anys, fet que el portà a la ruïna econòmica i física.


Rapinyaires de Catalunya
Toni Llobet
10 €

Pòster amb il·lustracions de Toni Llobet

Les aus rapinyaires més representatives de Catalunya en un pòster. A més, cada espècie conté icones informatives per facilitar-ne la localització i identificació.


Twitter
Website
Instagram
Spotify
Copyright © , Tots els drets reservats.
La nostra adreça:
Carrer de la Violeta, número 6
43800, Valls
Vols deixar de rebre els nostres correus?
Pots canviar les teves preferències o donar-te de baixa d'aquesta llista.

 

No hay comentarios: